De ideale vliegbestemming in de winter

Kom in de winter naar de leukste vliegbestemming van Nederland!

Bezoekers van Luchtvaart-Themapark Aviodrome mogen alles ontdekken in de Boeing 747, van het bagageruim tot de business class. Maar eenmaal in je vliegtuigstoel, wil je natuurlijk ook een mooi uitzicht vanuit je raampje. Daarvoor moet er soms flink worden gekrabd. Bezoeker Lewis kwam met zijn moeder naar Aviodrome en mocht een handje helpen met het krabben van de ruiten van de Boeing 747!

7 redenen om Aviodrome deze winter te bezoeken

Met veel binnenactiviteiten is Luchtvaart-Themapark Aviodrome de ideale vliegbestemming in de winter! Bekijk hieronder de 7 redenen om Aviodrome te bezoeken.

buitenterrein aviodrome lelystad airport

1. Piloot van een Boeing 747

Bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome kun je een exclusief kijkje nemen in een Boeing 747 Jumbo Jet. Neem plaats in de business class, of kijk maar eens in de cockpit of het bagageruim.

 

Vliegsimulator Droge Zee Aviodrome Lelystad

2. Maak een vlucht in de vluchtsimulators

Bij het zien van al die indrukwekkende historische en moderne vliegtuigen wil je zelf ook wel eens opstijgen. Dat kan in de vluchtsimulator. Neem plaats, pak de stuurknuppel, ervaar de spanning van de vlucht en waan je een echte piloot!

Aviodrome museum

3. Bekijk bijzondere vliegtuigen in het museum

Aviodrome heeft een complete verzameling van meer dan 100 oude en nieuwe vliegtuigen. Veel van de vliegtuigen kun je bij Aviodrome ook van binnen bekijken. Meer informatie over de topstukken vind je hier!

 

Skymania is te zien het 4D filmtheater

4. Beleef een vliegavontuur met de 4D-Film Skymania

In de 4D-film Skymania ga je op avontuur met Thomas en Elsa. De film brengt je terug in de tijd naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Neem plaats in het Aviodrome filmtheater, zet je 3D-bril op, en vlieg mee!

rondleiding aviodrome lelystad

5. Luister naar luchtvaartverhalen van een enthousiaste vrijwilliger

Elke dag vertrekken vanuit onze incheckbalie in de vertrekhal meerdere rondleidingen waar je met je Aviodrome ticket gratis aan deel kunt nemen. Zo kun je onder andere aansluiten bij de rondleidingen door het museum en over het buitenterrein.

glijbaan aviodrome lelystad

6. Ga als ‘levende koffer’ van de glijbaan

In de entreehal van Aviodrome leggen kinderen al klimmend en klauterend hetzelfde parcours af als de bagage op de luchthaven. Onderweg komen ze allerlei bewegende onderdelen tegen en steken ze leuke weetjes op. Maar het allerleukste is om als levende koffer van de glijbaan te roetsjen.

vliegbrevet piloten opleiding kind aviodrome lelystad

7. Haal je vliegbrevet met de piloten- en stewardessenopleiding

Om een vliegbrevet te halen moet je aantonen dat jij beschikt over de vaardigheden van een échte piloot of stewardess. Die vaardigheden worden getest tijdens zeven tests. Als je de opdrachten succesvol uitvoert, dan krijg je aan het einde van de dag je Aviodrome-vliegbrevet!

 

 

  • Bestel vliegensvlug tickets

    Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.

  • Museumkaart

    Met een museumkaart krijg je onbeperkt toegang tot Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Eindeloos vliegtuigen spotten, binnen of buiten spelen en de verschillende projecten in de T2 Hangar volgen!