Vliegende Hollanders

Ben jij ook fan van Vliegende Hollanders? Kom dan nu langs in Aviodrome en duik in de wereld van Anthony Fokker en Albert Plesman. Bij hét luchtvaartmuseum van Nederland waan je je in de set van deze populaire TV-serie en kom je echt alles te weten over deze pioniers van de luchtvaart. Bij Aviodrome ontdek je hun verhalen en ontmoet je de andere hoofdrolspelers uit die tijd, zoals de Uiver, Spyker V.2, de Fokker Spin en tal van andere vliegende legendes in het echt.

Bestel tickets

 

Vliegende Hollanders

Vliegende Hollanders gaat over de opkomst van de Nederlandse commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (o.a. gespeeld door Fedja van Huêt) en president-directeur van de KLM directeur Albert Plesman (o.a. gespeeld door Daan Schuurmans) vertolken de hoofdrol in deze prachtige serie. Naast de acteurs spelen ook onze vliegtuigen en de exacte replica van het Schipholgebouw uit 1928 een glansrijke hoofdrol. Zo komen de Uiver en Fokker Spin veelvuldig voorbij.

Bekijk de Vliegende Hollanders trailer en de serie

Je kun de afleveringen hier bekijken:

Afleveringen

Vliegende legendes: Anthony Fokker en Albert Plesman

De grondleggers van de Nederlandse luchtvaart spelen niet alleen de hoofdrol in de serie, maar uiteraard ook in onze expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’. De levensverhalen van Anthony Fokker en Albert Plesman komen in de tentoonstelling bij Aviodrome uitgebreid aan bod. Je beleeft hun verhalen en vindt diverse (persoonlijke) attributen uit die tijd, zoals de bril en vliegersmuts die Anthony Fokker droeg tijdens zijn eerste vluchten.

ELTA

De serie Vliegende Hollanders begint met de ELTA (Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam) in 1919 waar men de vliegtuigen van die tijd kon bewonderen. Enkele van deze toestellen vind je nu nog in Aviodrome. Zo kom je in de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ langs de Spyker V.2, de Havilland DH.9 en de Van Berkel WA. Ook vind je er zelfs de originele motor (en bok) van de Spyker V.3 die tijdens de ELTA tentoon is gesteld en zie je in de expositie originele affiches en toegangsbewijzen van de ELTA.

Tickets