Straaljagerweken

9 juli t/m 4 september

Ontdek deze zomervakantie alles over straaljagers!

Ben jij een goede straaljagerpiloot? Test jouw skills tijdens stoere straaljagertesten. Geschikt en leuk om te doen voor bijna alle leeftijden. Tijdens de straaljagerweken zijn er tal van extra activiteiten die je kunt doen tijdens een bezoek aan Aviodrome.

Doe mee met de activiteiten

Bezoekers van Aviodrome kunnen gratis meedoen aan de extra straaljagerweken-activiteiten.
Straaljagers van wel heel dichtbij

Vlak naast indrukwekkende straaljagers staan, ze aanraken en misschien zelfs wel even in de cockpit kruipen. Tijdens de straaljagerweken komen de meest bijzondere straaljagers van Nederland wel heel dichtbij.

Wat wordt jouw straaljagerpilotennaam?

Ben jij een echte straaljagerpiloot? Bedenk dan ook een callsign (bijnaam). Iedere straaljagerpiloot heeft een callsign. Je kent vast wel de callsign Maverick (piloot Pete Mitchell) uit de film Top Gun. Wat wordt jouw callsign?

Verkleed als straaljagerpiloot op de foto met een straaljager

Trek een straaljageroverall aan, zet je helm op en ga met jouw favoriete straaljager op de foto. Deze komt gegarandeerd boven jouw bed te hangen.

Brul harder dan een straaljager

Kun jij goed herrie maken? Straaljagers ook! Tot wel 150db. Brul jij harder dan een straaljager? Doe de test!

Scherp zicht

Als straaljagerpiloot gaat alles razendsnel aan je voorbij. Zijn jouw ogen in topconditie en ontgaat je niets? Doe dan deze ogentest.

Vlieg over de stormbaan

Straaljagerpiloten moeten natuurlijk heel fit zijn, want het besturen van een straaljager is topsport. Hoe fit ben jij? Vlieg zo snel je kunt over de straaljagerpiloten-stormbaan!

Wedstrijdje met een straaljager

Jij bent fit en razendsnel? Neem het dan op tegen een straaljager tijdens deze test. Ren jij sneller dan een F-16?

 

En dan… last but not least…

Vliegen in een straaljager!

Als jij het in je hebt om straaljagerpiloot te zijn, dan is het tijd voor de ware test… vliegen in een straaljager. Bij Aviodrome vind je – naast twee “gewone” simulatoren – twee straaljagersimulatoren. Kruip in de digitale cockpit van een F-16 of Starfighter en vlieg rakelings langs je huis.

De simulatoren worden onderhouden en de vluchten begeleid door vrijwilligers. Het kan helaas wel eens voorkomen dat er te weinig vakkundige vrijwilligers zijn om de simulator goed te laten functioneren. Hierdoor kan de simulator onverwacht gesloten zijn. Natuurlijk doen wij er alles aan om zoveel mogelijk bezoekers een vlucht aan te bieden in de “Droge Zee”.

 

SintAIRklaas

Kom jij de Pietloten helpen met

de voorbereidingen voor pakjesavond?