Sneller dan het geluid

Wij bouwen een nieuwe vaste expositie: ‘Sneller dan het geluid’. Een expositie over straaljagers en straalmotoren. De bouw is inmiddels gestart en aan het einde van de zomer hopen we deze spectaculaire expositie te openen. Op deze plek houden we je op de hoogte van de bouw en kom je alvast meer te weten over de inhoud van de expositie.

Als bezoeker heb je geen “last” van de bouw en de meeste straaljagers die in de expositie komen te staan zijn nu al te bewonderen in ons museum.


De eerste impressies van de nieuwe expositie


Een wereld veranderende en impactvolle uitvinding
De expositie zal bestaan uit meerdere ruimtes. Een briefingroom, een testcabine en de werkplaats. We nemen onze gasten mee terugnemen in de tijd en maken ze deelgenoot van de uitvinding van de straalmotor. Een essentiële, maar ook impactvolle uitvinding. In kortere tijd konden we grotere afstanden afleggen, waardoor verre landen ineens “dichtbij” kwamen. Het bracht economische voorspoed, maar de straalmotor heeft ook een grote impact op het milieu. In de nieuwe vaste tentoonstelling “Sneller dan het geluid” belichten we voors én tegens. Wat doen luchtvaartinstanties om te innoveren? Zijn hun oplossingen realistisch?

75 jaar geleden…
Aanleiding voor deze nieuwe vaste expositie? in 2022 is het precies 75 jaar geleden dat Nederland haar eerste straaljager bestelde, de Gloster Meteor. Deze en andere imposante straaljagers zie je in levenden lijve terug in de expositie Sneller dan het geluid.


Niets missen?

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Aviodrome nieuws via onze kanalen op Facebook en Instagram. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief