SintAIRklaas

Op 5 december vliegt de Sint met échte vliegtuigen van SintAirways over het land om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Maar de vliegtuigen en pietloten zijn nog lang niet klaar. Help jij de pietloten mee?

SintAIRWAYS

Tijdens SintAIRklaas zijn de SintAirways activiteiten inbegrepen in een regulier entreeticket.
Houders van de Museumkaart of Vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang tot Aviodrome.

Om wachtrijen te voorkomen ontvang je bij binnenkomst een tijdslot voor de SintAirways activiteiten. De tijdsloten worden tot 15:00 uur uitgedeeld. Op het ontvangen tijdslot mag jij de Pietloten gaan helpen in het Schiphol 1928 gebouw. Tot die tijd kun jij alvast de rest van het museum bewonderen.

De SintAirklaas activiteiten duren in totaal ongeveer 30 minuten.

SintAIRklaas vindt plaats in de weekenden van:

Bestel tickets en/of reserveer toegang


HELP DE PIETLOTEN

In het Schipholgebouw 1928 zijn de Pietloten hard aan het werk. Stap binnen in het ontplofte cadeautjesmagazijn en help mee de pakjes sorteren, tank het vliegtuig vol met pepernotenolie, scan de pakjes met vieze pepernotenolie, oefen met cadeaus in schoorstenen gooien en stippel onder begeleiding van de pietloten de vliegroutes uit. Dan pas is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond. Ready for take-off!

Schiphol 1928

Vliegmaatschappij SintAirways vestigt zich in het Schipholgebouw 1928. Dit historische gebouw is een exacte replica van het Schipholgebouw uit 1928, en heeft alles wat de Pietloten nodig hebben: pakjesbalies, een prachtige vertrekhal en groot aangrenzend platform voor de vliegtuigen. Je helpt dus niet alleen de Sint, maar je leert óók nog iets over het vliegen en de beroepen van vroeger!