Zomervakantie

9 juli - 4 septemberDeze zomervakantie hoef je niet op vakantie om in een vliegtuig te stappen. Kom naar Aviodrome en doe mee aan leuke workshops, rondleidingen, en de piloten- en stewardessenopleiding!

Piloot of stewardess voor één dag bij Aviodrome 

Deze zomervakantie hoef je niet op vakantie om in een vliegtuig te stappen. Kom naar Aviodrome en bekijk meer dan 100 vliegtuigen van heel dichtbij. Stap aan boord van een megagrote Boeing 747, en bekijk de Uiver. Volg een rondleiding, doe mee aan de piloten- en stewardessenopleiding, de workshops en ervaar de nieuwe 4D-film Skymania.

Piloot of stewardess voor één dag

Bij Aviodrome voelen kinderen zich piloot of stewardess voor één dag. In het park komen zij alles te weten over deze beroepen. Tijdens de piloten- en stewardessenopleiding worden je vaardigheden getest tijdens een speurtocht door het museum. Als je de opdrachten succesvol uitvoert, dan krijg je aan het einde van de dag je Aviodrome-vliegbrevet!

Wanneer: Dagelijks

Vliegensvlugge trolleytest
Deze zomervakantie organiseert Aviodrome dagelijks de vliegensvlugge trolleytest! Kinderen worden getest op hun steward(essen)skills. Zo moeten zij een parcours lopen, passagiers bedienen, een bericht omroepen en boardingpassen controleren. In de Boeing kunnen ze zich verkleden en op de foto als stewardess of piloot.

Wanneer: Dagelijks van 30 juli t/m 28 augustus m.u.v. 3 augustus.

Raketworkshop
Iedereen die zich jong genoeg voelt kan tijdens de workshops een eigen raket maken van papier en deze vervolgens zelf buiten lanceren tot wel 50 meter (!) ver.

Wanneer: Elke dinsdag van 30 juli t/m 28 augustus.

Rondleidingen

Bij Aviodrome kun je natuurlijk zelf alle bezienswaardigheden ontdekken, maar er zijn elke dag ook rondleidingen, waarbij je allerlei interessante en leuke weetjes over de vliegtuigen meepikt. Er worden meerdere keren per dag rondleidingen georganiseerd door het museum en over het buitenterrein. De vrijwilligers van Aviodrome vertellen je alles wat je moet weten over de vliegtuigen en de luchtvaart van toen en nu. De informatie vliegt je gratis om je oren! Elke rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Wanneer: Dagelijks

Kinderrondleiding
Om 15.00 uur organiseren we dagelijks een speciale kinderrondleiding. Terwijl kinderen (en hun ouders) een rondleiding krijgen langs de bijzondere vliegtuigen van Aviodrome, kunnen zij ook hun vragen stellen aan een van onze piloten!

Wanneer: Dagelijks van 30 juli t/m 28 augustus.

Nieuw vanaf deze zomer: 4D-film Skymania

Met de 4D-film Skymania ga je terug in de tijd met Thomas en Elsa naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Deze kinderen beleven spannende avonturen in hun strijd om het beste vliegtuig. Skymania is een spannende 4D beleving. Dit houdt in dat het een 3D film is met een aantal extra’s zoals neerslag, wind, geur en twee extra projectieschermen links en rechts van het podium. Skymania is een spannend avontuur voor alle leeftijden. Lees hier meer over Skymania.

Wanneer: Dagelijks

7 dagen per week vliegplezier

In de zomervakantie is er 7 dagen per week vliegplezier te beleven! Tijdens de zomervakantie (t/m 4 september) is Aviodrome ook elke maandag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen