Vliegangstweekend in Luchtvaartmuseum Aviodrome

29 t/m 30 juniBen je bang om het vliegtuig in te stappen of vind je het erg spannend om de lucht in te gaan? Dan kan het Vliegangstweekend jou helpen!

Vliegangst komt veel voor, ook onder kinderen. Stichting VALK en Luchtvaartmuseum Aviodrome organiseren tijdens het weekend van 29 en 30 juni 2019 een weekend om aan deze angsten te werken. Een team van psychologen en piloten heeft verschillende workshops gecreëerd om op een speelse en interactieve manier aan de slag te gaan. Alle kinderen én ouders zijn welkom tijdens het Vliegangstweekend.

Verspreid over de dag zijn er 6 verschillende workshops. Iedere bezoeker die in het bezit is van een geldig entreebewijs mag deelnemen. Inschrijven is niet nodig. De workshops vormen samen één groot geheel, maar kunnen ook los worden gevolgd.

Programma

10.00 – 10.30 uur: Opening ‘Zo begint het’
Welkom bij dit Vliegangstweekend in Aviodrome, door de trainers van Stichting VALK, met een warming up voor de kids.

11.00 – 12.00 uur: Workshop ‘Over bang zijn’
Wat is bang zijn? Wat gebeurt er als je bang bent en hoe werkt je lijft? Dit is een interactieve workshop voor kids vanaf 6 jaar.

12.30 – 13.30 uur: Workshop ‘Luchtvaart, hoe zit dat nou?’
Een echte KLM-piloot neemt je mee op een denkbeeldige vlucht. Hoe bereid een piloot zich voor? Wat gebeurt er op de achtergrond voor vertrek en hoe kan een vliegtuig eigenlijk vliegen? Al deze vragen en meer komen aan bod.

14.00 – 15.00 uur: Workshop ‘We gaan vliegen’
Oke, we gaan niet echt vliegen. We gaan oefenen dat we gaan vliegen. Alles wat we in de vorige workshops hebben geleerd komt samen in deze oefening. Laten we samen kijken hoe dit gaat.
Ook de ouders (volwassenen) met vliegangst kunnen meedoen met deze oefening, waarbij we gaan oefenen aan boord van de echte Boeing 747 op het Aviodrome terrein.

15.30 – 16.30 uur: Workshop ‘Voor de reisgenoot’
Iedereen die reist met iemand die bang is, vraagt zich wel eens af: “Wat kan ik doen?” of “Help ik zo wel goed?”. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die wil leren omgaan met een angstige reisgenoot. Sluit rustig aan, het hele gezin is welkom.
De kids die tijdens de eerste workshops meegedaan hebben, mogen ook verder werken aan hun eigen “project”.

16.30 – 17.00 uur: Workshop ‘Je angst de baas’
Afsluiting van de dag waarbij we graag horen of jij denkt dat jij nu je angst de baas bent. Dit doen we met een eindspel waarbij iedereen mag meedoen!

Praktische informatie

Datum: 29 en 30 juni 2019
Prijs: Alle workshops zijn inbegrepen bij een standaard ticket tot Aviodrome. Inschrijven is niet nodig. Houders van de Museumkaart en de BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang.

Bestel nu je tickets voor het Vliegangstweekend!

Bestel tickets met korting

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen