Door: Andy McGarry (S&T)
Begin 2020 kijken we uit naar de lancering van de Solar Orbiter-missie om de poolgebieden van de zon vanuit een relatief dichtbij perspectief te verkennen. Bijna 30 jaar geleden werd Ulysses gelanceerd om ons ons eerste, meer verre uitzicht op de Solar Polar-regio’s te geven. Dit zeer succesvolle ruimtevaartuig opereerde ver voorbij de initiële verwachte levensduur van 5 jaar en bood nieuwe wetenschappelijke inzichten in de zon en zijn invloed op onze Heliosphere.
Andy McGarry was bijna 13 jaar lid van het Ulysses Flight Operations Team, gevestigd op JPL in Californië. Hij zal een overzicht geven van het ruimtevaartuig van Ulysses en zijn missie, de operationele uitdagingen beschrijven en enkele van zijn wetenschappelijke ontdekkingen belichten.
Zaterdag 7 maart 2020 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.
Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing zeer gewenst (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).
Andy McGarry is Account Director Space & Science voor S [&] T in Delft (www.stcorp.nl).Hij is afgestudeerd met een BSc in Luchtvaart & Astronautica aan de University of Southampton (1987), en een Masters in Systeemarchitectuur & Engineering aan de University of Southern California (2003).Hij heeft 17 jaar als ruimtevaartuigoperator en systeemingenieur gewerkt voor verschillende ruimtevaart missies en -projecten. In 2005 verhuisde hij naar Sales & Business Development waardoor hij in 2006 regelmatig ESTEC in Noordwijk ging bezoeken. Hij verhuisde eind 2009 naar NL en trad in juli 2015 in dienst bij S&T om te werken voor een breder scala aan ruimtecliënten door heel Nederland .
Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).