Lezing: Cassini-Huygens’ triomftocht door het Saturnus-stelsel
1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni vindt er een lezing plaats bij Aviodrome. Wil jij meer weten over de plaat saturnus? Kom dan naar de lezing bij Aviodrome!

Zaterdag 1 juni 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie

Titel: Cassini-Huygens’ triomftocht door het Saturnus-stelsel

Door: Sebastiaan de Vet (KNVWS en Naturalis)

Na de lancering in 1997 en een reis van bijna 7 jaar arriveerde de Cassini-Huygensmissie in juli 2004 bij de planeet Saturnus. Dertien jaar lang verkende de satelliet het Saturnusstelsel en gaf het onderzoekers een ongekende nieuwe blik op de geringde planeet en haar manen. Van flinterdunne ringen, raviolivormige maantjes tot uitbarstende geisers, aardachtige landschappen en een landing op een ijsmaan Titan, de resultaten van de Cassini-Huygensmissie zijn verbluffend. Tijdens deze lezing blikken we terug op deze ontdekkingen en zien we hoe de Cassini-Huygensmissie in 13 jaar trouwe dienst ons beeld van Saturnus permanent heeft veranderd.

In het jaar waarin het 50 jarig jubileum van de maanwandeling wordt gevierd is het passend even stil te staan bij het 15 jarige jubileum van Cassini-Huygens aankomst bij Saturnus en de landing op een van de grootste manen van het zonnestelsel, Titan.

Presentator:Dr. Sebastiaan de Vet Sebastiaan de Vet is ‘planetair geomorfoloog’, oftewel onderzoeker van planeetlandschappen. Hij hield zich bezig met de vorm en evolutie van het landschap op de aarde en de planeet Mars.Op dit moment werkt hij bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde (KNVWS) en Naturalis.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Praktische informatie
Locatie
: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl.

maandag 20 mei 2019

Vandaag gesloten, dinsdag open van 10:00 tot 17:00