Space Academy XL

16 t/m 31 oktoberDroom jij van een ruimtebezoek? Tijdens de herfstvakantie staat Aviodrome in het teken van ruimtevaart! Word ook astronaut of technicus en leer alles over de ruimte.

Luchtvaartmuseum Aviodrome staat deze herfstvakantie traditiegetrouw in het teken van ruimtevaart. Stel je voor: een stapje dichter bij een bezoek aan de ruimte! Een programma met buitenaards leuke doe-dingen staan je tijdens Space Academy XL op te wachten. Heb jij je astronautenpak al klaar gehangen?

 

Space Academy Kennistest

Dingen die normaal niet te zien zijn worden uit het depot getrokken. Bekijk de objecten goed, spring achter een van de touchscreens en maak de Space Academy XL kennistest. Weet jij wat de objecten zijn en waarvoor ze in de ruimte gebruikt worden?

Space Sprint

Trek je snelste schoenen aan en laat je snelheid meten bij de Space Sprint. Ontdek hoe snel je zelf gaat en leer hoe snel andere voertuigen door het sterrenstelsel vliegen.

Mission Mars

Is het in de toekomst mogelijk om te gaan wonen op Mars? En hoe gaat dat dan in zijn werk? Wat hebben we nog nodig om ons op de rode planeet te vestigen? En welke dingen zijn wél al aanwezig op Mars? Speel met je gezelschap het interactieve spel en laat zien hoe jij over de stellingen denkt.

Space Shuttle Launch

Volg de instructies en vouw je eigen Space Shuttle in elkaar. Neem plaats op de aarde en probeer de shuttle te laten landen op het International ruimtestation, oftewel het ISS. Wie komt er het dichtste in de buurt?

Praktische informatie

Datum: van 16 oktober t/m 31 oktober 2021
Prijs: alle activiteiten van Space Academy XL zijn inbegrepen bij een entreeticket tot Aviodrome. Houders van de Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-KAART hebben gratis toegang.
Tijd: tijdens openingstijden van Aviodrome

Bestel nu je tickets voor de Space Academy XL!

Bestel tickets

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen