Open Cockpit Dagen

4 t/m 5 juniBekijk diverse cockpits, zoals die van de Boeing 747, van héél dichtbij!

Aviodrome houdt weer Open Cockpit Dagen!

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een cockpit van binnen (van vliegtuigen) eruit ziet? Kruip in de huid van een piloot en neem een kijkje in de cockpits van de vliegtuigen bij Aviodrome.

De cockpit is normaal gesproken verboden terrein voor vliegtuigpassagiers. Tijdens de Open Cockpit Dagen bij Luchtvaartmuseum Aviodrome is het echter wél mogelijk om diverse cockpits van heel dichtbij te bekijken. Onder meer de cockpits van de Boeing 747, DC4, Fokker 100 en MIG-21 worden opengesteld. Je krijgt zo de gelegenheid om in de huid van een echte piloot te kruipen! De cockpit van straaljager MIG-21 wordt opengesteld als de weersomstandigheden het toelaten.

Hoe snel gaat deze?

Stap in de cockpit en stel je vragen aan de steward (begeleider). Waar zijn al die knopjes voor? Waar zit de snelheidsmeter en waar zit het navigatiesysteem? Kijk waar de verschillen en overeenkomsten zitten tussen de cockpits van vliegtuigen van 80 jaar geleden en nu. Natuurlijk zijn er stewards aanwezig die de meest uiteenlopende vragen beantwoorden.

Aviodrome is tijdens de Open Cockpit Dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers met een Museumkaart of de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgen gratis entree.

Data:

4 Juni 2022
5 Juni 2022

Bestel nu je tickets voor de Open Cockpit Dagen!

Tickets bestellen

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen