Zaterdag 7 september 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.
Door: Arnout Schaap (Recyclevalley.nl)
Wat begon als een grap, wordt langzaam werkelijkheid. Deze lezing gaat over heel veel losse eindjes. Losse eindjes die allemaal voor onze voeten liggen en leiden naar een plastic hoes op de maan. Vaak gaat het om single-use-plastic. Zoals een plastic zak waarin een spiegel was verpakt (LLR). Dit was het eerste stuk zwerfafval op de maan.
Er ligt ongeveer 300.000 kilo aan zwerfafval op de maan. 300.000 kilo dat daar al achtergelaten is. Maar het gaat om de plastic hoes die aan het ontstaan is. We hebben, 50 jaar na dato, geen NASA meer nodig om de maan op te ruimen, maar de mens. Samen kunnen we dat bereiken. Ieder van ons heeft een stukje kennis en samen bereiken we hetgeen dat nog ontbreekt. Op een entertainment-achtige wijze neemt Arnout Schaap je mee op deze maanreis, zodat ook jij straks denkt: Ja, ik kan helpen!
Presentator: Arnout Schaap (1971), ex-vuilnisman, geeft sinds 8 jaar les op scholen over de gevolgen van zwerfafval. De plastic zak op de maan werd de nieuwe uitdaging.
Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.
Praktische informatie
Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl.