Lezing: Leven op aarde en buiten onze aarde

4 mei 2019Op zaterdag 4 mei vindt er een lezing plaats bij Aviodrome. Steeds vaker vindt niemand het nog vreemd wanneer er een mogelijkheid van leven op Mars ter spraken komt. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar de lezing bij Aviodrome!

Zaterdag 4 mei 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Titel: Leven op aarde en buiten onze aarde

Door: René Demets (ESA/ESTEC)

Tegenwoordig vindt niemand het nog vreemd wanneer de mogelijkheid van leven op Mars ter sprake komt. Toch werd niet lang geleden het onderzoek naar buitenaards leven beschouwd als een buitenissige zweverige hobby. Kennelijk is ons collectieve bewustzijn gedurende de laatste twintig jaar ingrijpend veranderd. In zijn lezing gaat René Demets, sinds 1990 werkzaam als ruimtebioloog op ESTEC, gaat uitleggen hoe dat komt hierop in. Maar ook over de hedendaagse De jongste ontwikkelingen binnen de zoektocht naar het leven buiten onze planeet wordt besproken, maar ook en de mogelijkheid hoe dat buitenaards leven op onze aarde terecht kan komen..

Presentator: René Demets is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit Biologie. Later is hij daar ook gepromoveerd in het gebied van de celbiologie. Via Hernandez Engineering (HE) is hij gedetacheerd bij ESA/ESTEC, waar hij als astrobioloog wetenschappelijke experimenten ondersteunde in sondeerraketten, Space Shuttle, ISS, Biopan, etc.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Praktische informatie
Locatie
: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen