Lezing: Earthrise: Apollo 8 wint Space Race

5 januari 2019Zaterdag 5 januari 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum over het winnen van de Space Race van Apollo 8.

Zaterdag 5 januari 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

  Earthrise: Apollo 8 wint de Space Race
Door: Ronald Klompe (NRM)

Een halve eeuw geleden werd de Space Race tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie gewonnen tijdens de missie van Apollo 8. De VS stuurde in december 1968 als eerste mensen naar de Maan. En hoewel er niet geland werd op de Maan, draaide Apollo 8 op kerstavond wel tien rondjes om de Maan en zorgde daarmee voor een positieve afsluiting van het rampjaar 1968.

Presentator- Al meer dan 15 jaar verzorgt Ronald Klompe lezingen voor het Nationaal Ruimtevaart Museum. In 2019 wordt volop stil gestaan bij de 50e verjaardag van de bemande maanlanding, te beginnen met de lezing in januari waarin Ronald zal terugkijken naar de cruciale rol die de Apollo 8 missie gespeeld heeft in het succes van het Apollo programma.

Praktische informatie
Locatie:
Aviodrome, Lelystad Airport.
Aanvang:
10.30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur)
Toegang:
€7.00 – Kinderen en vrienden van het NRM: €3.50
Aanmelden:
Aanmelding voor lezing wordt zeer op prijs gesteld. Dit kan via info@nationaalruimtevaart.nl.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen