Lezing: Brabantse MKB laat sporen na in de ruimte

3 augustus 2019Op zaterdag 3 augustus vindt er een lezing plaats bij Aviodrome. Wil jij meer weten over hoe een Brabants bedrijf hun sporen achterlaat in de ruimte? Kom dan naar de lezing bij Aviodrome!

Zaterdag 3 augustus 2019 wordt er een lezing georganiseerd door het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM). Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Titel: Brabantse MKB laat sporen na in de ruimte

Door: Marco van der List (Bradford)

Tijdens deze lezing zal uitvoerig worden gesproken over hoe, het van origine Brabantse familiebedrijf, Bradford Engineering BV belangrijke bijdragen heeft geleverd aan een breed spectrum van satellieten en ruimtevaartuigen. Al snel verkreeg Bradford grotere naamsbekendheid met haar gloveboxen die aan boord van de Space Shuttle, Mir en nu op het ISS vliegen. Deze gloveboxfaciliteiten stellen astronauten in staat om op een veilige manier en onder gecontroleerde omstandigheden onderzoek te doen in het microzwaartekrachtmilieu.

Daarnaast heeft Bradford de afgelopen twintig jaar een breed en robuust productportfolio opgebouwd van drukopnemers, zonnesensoren, reactiewielen en componenten en systemen voor voortstuwing. Naast diverse constellaties van communicatie-, navigatie- en aardobservatiesatellieten in een baan om de aarde, zijn onze producten inmiddels ook al in de verre uithoeken van ons zonnestelsel doorgedrongen. Bradford werkt nu hard om haar positie op het gebied van satellietvoortstuwing verder uit te bouwen waarbij het gebruik van milieuvriendelijkere en veiligere stuwstoffen centraal staat. Dit met het oog op de snelle ontwikkelingen in de commerciële ruimtevaartmarkt.

Presentator: De spreker Marco van der List is werkzaam als projectleider bij Bradford Engineering BV (Heerle); een leverancier van componenten en subsystemen ten behoeve van satellieten en ruimtevaartuigen. Dhr. Van Der List heeft aan diverse ruimtevaartprojecten gewerkt, zoals ISS, ATV, Rosetta, PROBA2, GOCE, BepiColombo, SmallGEO, ExoMars, Euclid, SpaceBusNEO en JUICE. Daarnaast is hij redactielid van het blad Ruimtevaart van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR).

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Praktische informatie
Locatie
: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl.

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen