Kerstpostvlucht expositie

22 december 2018 - 31 januari 2019Op 22 december opent Aviodrome een kerstvlucht expositie. De expositie gaat over de unieke vlucht in 1934 met de Snip, dit was de eerste trans-Atlantische vlucht door KLM die over de Atlantische oceaan over vloog. 

Op 22 december opent Aviodrome een kerstpostvlucht expositie. De expositie gaat over de unieke vlucht in 1934 met de Snip. Dit was de eerste trans-Atlantische vlucht door KLM die over de Atlantische oceaan over vloog.

De vlucht vertrok op 15 december in Amsterdam en kwam 7 dagen later via diverse tussenstops aan op Curaçao. Dit was voor die tijd een hele prestatie. De lading was ook heel bijzonder: aan boord waren namelijk geen passagiers aanwezig, maar 26.000 kerstkaarten en brieven.

Aan de hand van prachtige foto’s ontdek je het verhaal van de kerstpostvlucht. Ook worden er unieke objecten tentoongesteld. Zo zijn de koffer van de piloot, originele vliegbrevetten, poststukken die destijds aan boord waren en een origineel programmaboekje van de inhuldigingsceremonie op Curaçao te bewonderen.

De kerstpostvlucht expositie is vanaf 22 december 2018 te bewonderen in het Schiphol 1928 gebouw.

 Bestel nu je e-tickets met korting!

 

Bestel tickets