Fly-in: Marine Rescue Heroes
19 t/m 20 augustus

Ook dit jaar organiseert Aviodrome weer een Fly-in, hét evenement voor de hele familie! Tijdens de Fly-in komen er bijzondere vliegtuigen naar Aviodrome, die normaal gesproken niet te zien zijn. Daarnaast zijn er allerlei uitdagende activiteiten voor jong en oud!

Bijzondere vliegtuigen

Tijdens de Fly-in zijn er, onder voorbehoud van het weer, diverse bijzondere toestellen te bewonderen in Aviodrome. Een unieke deelnemer aan de Fly-in is de Westland Wasp helikopter, die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Aviodrome komt. Tussen 1966 en 1981 zijn er bij de Marine Luchtvaartdienst in totaal 12 in dienst geweest, onder andere opererend van een marineschip om torpedo’s af te werpen. Een andere bijzondere gast is de Grumman TBM Avenger. De MLD heeft tussen 1953 en 1961 gevlogen met 78 Avengers. Ze werden onder andere ingezet voor onderzeebootbestrijding en vlogen vanaf het vliegdekschip Karel Doorman.

Naast deze twee spectaculaire toestellen kun je tijdens de Fly-in ook deze bijzondere vliegtuigen bewonderen:

  • Beechcraft Model 18: gebruikt voor de opleiding van navigators, telegrafisten en waarnemers
  • North American/Noorduyn AT-16 Harvard: gebruikt voor de opleiding van vliegers tussen 1946 en 1971 bij de Marine Luchtvaartdienst
  • Fokker S.11 Instructor: gebruikt als actief lesvliegtuig voor vliegers waarbij beide vliegers naast elkaar zaten. In totaal heeft de MLD met 9 vliegtuigen van dit type gevlogen
  • Fouga Magister CM-170: deze straaljager van Franse komaf is tijdens de Fly-In te bewonderen

Foto’s door Ad van Dijk, Sander Raaphorst en Archief Aviodrome

Haal de held in jezelf naar boven

Naast het bewonderen van deze unieke stukken, kan je ook de held in jezelf naar boven halen tijdens de spectaculaire activiteiten. Bekijk de vliegtuigen vanuit de lucht, hijs je in een klimtuig en klim in de klimtoren van 8,5 meter hoog, trotseer de piratenrun, help de reddingsbrigade, laat je schminken als echte held en ontmoet Brandweerman Sam!

Activiteiten:

  • Ontmoet Brandweerman Sam
  • Klim in een toren van 8,5 meter hoog en ga abseilend naar beneden
  • Trotseer de piratenrun
  • Laat jezelf met je familie op de foto zetten door de zingende fotografen
  • Laat zien hoe stoer jij bent op de stormbaan
  • Ontmoet de helden van reddingsbrigade Lelystad

Het belooft een spectaculair weekend te worden bij Aviodrome. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan snel je tickets!

Bestel tickets

maandag 18 december 2017

Vandaag gesloten, dinsdag open van 10:00 tot 17:00