Flight Simulator Weekend
4 t/m 5 november

Het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld!

Het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld vindt weer plaats bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome! Ervaar hoe het voelt om piloot te zijn van bijvoorbeeld een Boeing 747 of een F-16 en kom kijken naar de nieuwste trends op het gebied van vliegsimulatoren.

Programma

Het Flight Simulator Weekend is een initiatief van Aviodrome in samenwerking met diverse organisaties en clubs die zich bezighouden met flight simulation. Naast de aanwezige simulators vinden er nog verschillende andere activiteiten plaats:

In de filmzaal:

FlightGear Demo’s

  • 12.00 uur A helicopter flight through time: Door middel van een spectaculaire helikoptervlucht door de Grand Canyon zullen we een aantal markante momenten in de geschiedenis van FlightGear in kaart brengen.
  • 14.00 uur Launch time! De Space Shuttle is één van de meest unieke voertuigen ooit ontwikkeld! Startend als een raket, in een baan om de aarde als een ruimteschip en landend als een zweefvliegtuig is de Shuttle het enige herbruikbare bemande ruimtevoertuig wat tot dusverre ontwikkeld is. FlightGear is momenteel het enige simulatieplatform wat in staat is om alle aspecten van de Shuttle na te bootsen. In deze demo zullen we laten zien wat nodig is om een succesvolle lancering na te bootsen. Tip: Neem oordopjes mee, want FlightGear is in staat op het originele motor geluid te simuleren!
  • 16.00 uur Highlights of the World: In deze demo gaan we met een business jet een verzameling van onze favoriete plekken op aarde verkennen en toelichten hoe we deze locaties in FlightGear konden modelleren.

Uncertified Pilot

  • 13.00 uur In deze lezing verwelkomen Tim Post (32 jaar) en Joost Bijlsma (22 jaar) nieuwsgierige bezoekers op het FSweekend. Zij geloven dat in ieder van ons een avontuurlijke piloot schuilt. Met inspirerende videofragmenten, spannende vliegverhalen en praktische handreikingen nemen zij jong en oud graag mee op reis door de wonderlijke wereld van hedendaagse vluchtsimulatie.

In de Briefingroom (Schiphol 1928)

Zaterdag

  • 12.00 uur ProSim
  • 13.00 uur Aerosoft introducing two new flight simulators
  • 14.00 uur Sim Aviations
  • 15.00 uur X-Plan

Zondag

  • 12.00 uur ProSim
  • 15.00 uur X-Plan

Download hier de plattegrond van FS weekend

Virtueel vliegen

Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Er zijn diverse demonstraties gericht op het maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurschema’s. Ook is het mogelijk om zelf te vliegen en missies uit te voeren met behulp van deze simulators.

Techniek achter de simulators

Er zijn tevens cockpitbouwers aanwezig die hun creaties graag laten zien aan bezoekers. Bij elk onderdeel dat de bouwers hebben gebruikt, hoort een bijzonder verhaal. (Beginnende) hobbyisten kunnen ook onderdelen/accessoires aanschaffen voor de bouw van hun eigen flight simulator.

Voor diegenen die altijd al wilden weten hoe een flight simulator-programma wordt ontwikkeld, is een (technisch) team aanwezig dat graag uitleg geeft over alle projecten. Bij de vele stands haalt menig ‘FlightSimmer’ bovendien zijn hart op bij het grote aanbod aan spullen voor deze hobby.

Foto’s door Ruud Legdeur en Aviodrome

Aviodrome is tijdens het Flight Simulator Weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers met een Museumkaart hebben gratis entree.

Bestel nu je tickets voor het Flight Simulator Weekend!

Bestel tickets

dinsdag 23 januari 2018

Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00