Expositie: De Russische Vliegende Hollander

22 september 2017 - 3 juni 2018Iwan Smirnoff mag met recht een held worden genoemd. Ter nagedachtenis aan deze Russische Vliegende Hollander opent een nieuwe expositie in Aviodrome.

Op 22 september opent Aviodrome een nieuwe expositie. Iwan Smirnoff, bij de meesten bekend door de kerstvlucht op de Pelikaan, mag door zijn acties in het verleden met recht een held worden genoemd. Ter nagedachtenis heeft Aviodrome in samenwerking met ‘The State Museum of Vladimir and Suzdal’ een expositie gecreëerd.

In de vertrekhal van het Schiphol 1928 gebouw ontdekt u aan de hand van unieke foto’s en waardevolle objecten het bijzondere levensverhaal van Iwan Smirnoff. De 70 unieke foto’s zijn gesorteerd op tijdsvolgorde en vertellen, voorzien van bijschriften, beeldend het verhaal. De vitrines, geplaatst op de oude incheck balie’s, laten een verscheidenheid aan bijzondere objecten zien. Wat dacht u van zijn originele paspoort, zijn horloge pen of geboortekaartje? Maar ook de kogels welke hem hebben geraakt tijdens een aanval door de Japanners zijn te bezichtigen.

De expositie (in het Engels en Nederlands) is vanaf 22 september 2017 te bewonderen en is tot medio 2018 te zien.

 Bestel nu je e-tickets met korting!

 

Bestel tickets

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen