40-jarig jubileum Stichting Fokker Four

31 t/m 31 augustus

Stichting Fokker Four is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft om een vloot van vier historische Fokker S-11 ‘Instructor’ vliegtuigen in de lucht te houden en aan het publiek te tonen.

Op woensdag 31 augustus bestaat de stichting veertig jaar en wordt het jubileum gevierd bij Aviodrome. Tijdens deze dag zullen er veel verschillende historische vliegtuigen te bewonderen zijn.

Tickets

Zeldzame vliegtuigen
Naast de Fokker S-11’s kunnen bezoekers tijdens dit evenement ook andere bijzondere toestellen van dichtbij bekijken. Zo zal de Fokker D.VII te bewonderen zijn, dat is één van de bekendste jachtvliegtuigen ter wereld uit de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast zijn ook deze toestellen te bewonderen: de Ryan PT-22 uit 1941 welke inmiddels 25 jaar in Nederland is, een Douglas DC-3 en twee P-51 Mustangs jachtvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Vliegende S-11’s
Aviodrome is uniek in Nederland doordat er niet alleen historische vliegtuigen tentoongesteld worden, maar de historische kisten ook te bewonderen zijn in de lucht, tijdens het taxiën, opstijgen en landen. Gedurende het seizoen vliegen bijna iedere week de S-11’s van Fokker Four vanuit Aviodrome. Tijdens het jubileum zullen de S-11’s uiteraard ook goed te zien zijn.

Foto’s copyright: Peter Steehouwer en Ben Ullings


Inbegrepen bij regulier entreeticket

Het evenement is inbegrepen in een regulier entreeticket voor Aviodrome. Houders van de Museumkaart of de vriendenloterij VIP-KAART hebben gratis toegang. De aanwezigheid van bovengenoemde vliegtuigen tijdens het evenement is onder voorbehoud van de technische conditie, het weer en operationele inzetbaarheid.

Tickets

Andere evenementen

Bekijk alle evenementen