Luchtvaartmuseum Aviodrome

Kom langs en sla je vleugels uit!

Bestel tickets

Ontdek 100 jaar luchtvaartgeschiedenis

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol vliegtuigavontuur! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdek jij alles over vliegen. Je ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator en je verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Of test jouw Spykerharde zenuwen tijdens de 4D-film Skymania.


  • Vrije toegang met je museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART
  • Ontdek meer dan 100 vliegtuigen én helikopters
  • Genoeg te doen bij goed en slecht weer
  • Word piloot of stewardess voor 1 dag
  • Beleef de luchtvaarthistorie
  • Uitdagend dagprogramma

Nieuwe Helikopter expositie

Bij luchtvaartmuseum Aviodrome vind je niet alleen meer dan 100 vliegtuigen, maar ook bijzondere helikopters en zelfs een gyrocopter. Je ziet ze in de nieuwe helikopter expositie. Daar  halen we ook de held in jou naar boven, want je kunt zelf leren hoe je een helikopter bestuurt. Breng jij de reddingsmissie met de helikopter tot een succesvol einde?

Bestel tickets


Praktische informatie

 

Individuele entreeprijzenOnline entreeprijs
Entreeprijs kinderen onder 3 jaarGratis
Entreeprijs, kind (3 t/m 11 jaar)€ 12,95
Entreeprijs regulier€ 15,95
Entree Museumkaart / BankGiro Loterij VIP-KAART  Gratis
Prijs per auto
Parkeren€ 7,50

 

MaandagGesloten*
Dinsdag10:00 – 17:00
Woensdag10:00 – 17:00
Donderdag10:00 – 17:00
Vrijdag10:00 – 17:00
Zaterdag10:00 – 17:00
Zondag10:00 – 17:00

 

*Tijdens alle officiële schoolvakanties is Aviodrome ook op maandag open voor een spannend dagje uit!

Adres Luchtvaartmuseum Aviodrome
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad Airport

AVIODROME IS DICHTERBIJ DAN JE DENKT

Flevoland. Lelystad. Aviodrome. Het klinkt verder weg dan het werkelijk is. In ongeveer een uur sta je vanaf Den Bosch of Groningen bij Aviodrome. Vanuit Amsterdam en het oosten is het vaak nóg korter. Daarnaast is Aviodrome de reistijd meer dan waard! Je kunt er natuurlijk ook een volledige dag of weekend van maken.

 Openbaar vervoer

Station Lelystad is vanuit alle windstreken bereikbaar. Je dient hiervoor via Weesp of Zwolle te reizen. Vanaf station Lelystad en station Harderwijk heb je de mogelijkheid om Connexxion lijn 148 te nemen. Je kunt dan uitstappen bij de halte ‘Vliegveld/Eendenweg’.

Raadpleeg voor de meest optimale route 0900-9292 of kijk op www.9292.nl.

Per vliegtuig

Natuurlijk kun je ook naar Lelystad Airport komen vliegen. Vanaf het stationsgebouw van de luchthaven is het nog maar vijf minuten lopen naar Luchtvaartmuseum Aviodrome.

Per boot

Naast Luchtvaartmuseum Aviodrome lopen waterwegen, die het mogelijk maken om met de boot naar Aviodrome te komen. Er ligt een aanlegsteiger aan de Larservaart, naast een grasveld. Hier kunnen zo’n acht boten aanmeren. Vanaf de aanlegplaatsen is het ongeveer acht minuten wandelen naar de Aviodrome.

Parkeren

Je kunt bij Aviodrome voor de deur parkeren op de 500 parkeerplaatsen op parkeerterrein P2. Er zijn tevens invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Het parkeerterrein wordt beheerd door Lelystad Airport. Het parkeertarief bedraagt € 6,00 per dag.


Een dagje uit is zo gevuld met de vele attracties bij Aviodrome. Van springkussen tot simulator, voor jong en oud!

Elke dag is er bij Aviodrome een dagprogramma dat bestaat uit leuke activiteiten. Beleef de luchtvaart in het 4D filmtheater, doe mee aan workshop of leer nog meer van de luchtvaart met een rondleiding door het park. Speciaal voor kinderen is er een pilotenopleiding en diverse speel-vliegtoestellen. En dat alles inbegrepen bij jouw Aviodrome entreeticket!

Aviodrome heeft een complete verzameling van meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen. Zowel binnen als buiten zijn er verschillende exposities te bezichtigen. Vlieg chronologisch door het verhaal van de Nederlandse luchtvaart en bezichtig vliegtuigen, opengewerkte motoren en cockpits. Leerzaam voor jong en oud!


Bestel vliegensvlug tickets

Wij hanteren – vanwege veiligheidsredenen – een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het park te reserveren.