Wij zijn jarig!

En dat vieren we deze zomer. Vier jij dat feest met ons mee?

Bestel tickets

Luchtvaartmuseum Aviodrome bestaat 50 jaar! Reden voor een feest. Kom op onze verjaardag, doe mee met het kampioenschap vliegtuigjes gooien en maak kans op een rondvlucht.

Ontdek bij hét luchtvaartmuseum van Nederland meer dan 100 vliegtuigen en helikopters van neus tot staart, stap aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator, verlaat de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte of test jouw Spykerharde zenuwen tijdens de 4D-film Skymania.

Kampioenschap Vliegtuigjes gooien
De hele zomer (10 juli t/m 29 augustus) vieren we onze verjaardag met het kampioenschap vliegtuigjes gooien. Iedere bezoeker kan en mag hier aan meedoen. Kom op ons feestje, vouw jouw vliegtuigje, gooi zo ver je kunt en maak kans op een rondvlucht in een echt vliegtuig.

Win een rondvlucht
Iedere week ontvangt de top 3 een leuke prijs. Word jij 1e? Dan win je zelfs een rondvlucht voor 3 personen in een echt vliegtuig.

Weetje: wereldrecord

Het wereldrecord papieren vliegtuigjes gooien staat op naam van de Amerikaan Joe Ayoob. Hij gooide in 2012 maar liefst 69,14 meter. 

Oefenen op testbaan
Op de wedstrijdbaan die we speciaal voor dit kampioenschap hebben aangelegd, mag iedere bezoeker een poging wagen. Wil je eerst oefenen? Op de testbaan kun je zo vaak gooien als je wilt. Oefening baart tenslotte kunst.

Weetje: testvluchten

Wist je dat de gebroeders Wright, de bedenkers en makers van het eerste gemotoriseerde vliegtuig, ook heel veel hebben geoefend? In hun allereerste vlucht in 1903 legden ze slechts 37 meter af. Later die dag kwamen ze al een stuk verder. Toen vloog de Wright Flyer A 256 meter. Je vindt een replica van dit vliegtuig trouwens in ons museum.

Bestel tickets

Iedereen mag een poging wagen. Hier vind je de spelregels.