Bestel E-tickets

Nu met €2,00 korting

Vluchtsimulators

Bij het zien van al die indrukwekkende historische en moderne vliegtuigen wil je zelf ook wel eens opstijgen. Dat kan in de vluchtsimulator. Neem plaats, pak die stuurknuppel, ervaar de spanning van de vlucht en waan je een echte piloot!

Binnen: cockpit van straaljager

Binnen, in het museum, vind je twee statische vluchtsimulators. Je waant je er werkelijk in een cockpit, zoals die van de straaljager F104 Starfighter. De simulators zijn eerder ook gebruikt om piloten te trainen. Normaal gesproken zijn simulators alleen voorbehouden aan piloten in opleiding. Bij Aviodrome mag iedereen plaatsnemen. Het beeld in de cockpit is gekoppeld aan het netwerk van luchtverkeerleiders. Dat maakt het extra realistisch.

Buiten: elke keer een andere belevenis

In de vluchtsimulator buiten heb je nog meer het gevoel door de wolken te vliegen. Langzaam komt de cabine in beweging. Alsof je met het vliegtuig over de startbaan hobbelt. Dan voel je de enorme kracht die je in je stoel drukt. Het toestel schiet omhoog het luchtruim in. Terwijl de capsule beweegt, ervaar je de turbulentie in de lucht. Ondertussen bekijk je spannende en avontuurlijke vliegtuigfilms. Het surround soundsysteem maakt de ervaring compleet. Ook andere films geven je een fantastische ervaring!

Gesloten bij vriestemperaturen
Bij temperaturen onder nul is de buitensimulator niet operationeel.

Let op: de buitensimulator maakt onverwachte bewegingen en is daarom minder geschikt voor ouderen en jonge kinderen.

 

 

 

<< Terug naar het overzicht